Το Τίμιο Ξύλο από το Πανελλήνιο Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά υποδέχθηκε η Βέροια. Δ’ Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός. (ΦΩΤΟ)

DKatanyktikosEsperinosVeria2022

DKatanyktikosEsperinosVeria2022

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 27 Μαρτίου το απόγευμαο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγοστον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας.

Στη διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας τέθηκε σε προσκύνηση το Τίμιο Ξύλο από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά Βερμίου. Πρόκειται για τον Τίμιο Σταυρό που δωρήθηκε από τον Αυτοκράτορα της Τραπεζούντας Εμμανουήλ τον Γ΄ τον Μεγαλοκομνηνό στην παλαίφατη Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά του Πόντου και περιέχει μεγάλο τμήμα του Τιμίου Ξύλου.

Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων ομίλησε με θέμα: «Θεομητορικός Σταυρός», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» για την έλευση του Τιμίου Σταυρού από το θρονί της Παναγίας στο Βέρμιο στη Βυζαντινή Βέροια. 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

 

DKatanyktikosEsperinosVeria2022 2