Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής

Το Γραφείο της εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας ιδρύθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος από τα πρώτα ακόμα χρόνια της ενθρονίσεως  του στην Αποστολική μας Μητρόπολη. Δεν μπορούσε άλλωστε μία τοπική Εκκλησία την οποία ίδρυσε ο Απόστολος των εθνών Παύλος να μην θεωρεί χρέος της την βοήθεια με κάθε τρόπο στο έργο της Ορθόδοξης Εξωτερικής  Ιεραποστολής της Εκκλησίας μας. Η Εκκλησία μας άλλωστε έχει μια αποστολή: Να συμπεριλάβει όλη την ανθρωπότητα στο Σώμα τού Χριστού, ενώνοντάς την με τον ίδιο τον Θεό. Είναι λοιπόν ανάγκη, να ακουσθεί το Ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη, ώστε όλοι όσοι έχουν καλή προαίρεση να βαπτισθούν στο όνομα τού Πατρός, τού Υιού και τού Αγίου Πνεύματος. Αυτός είναι και ο σκοπός της ιεραποστολής κατά τον λόγο του Χριστού μας: «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρὸς και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος..», που  δόθηκε στους μαθητές του Αποστόλους (Ματθ. κη΄19).


Η ιεραποστολή δεν είναι πάρεργο στην Εκκλησία αλλά η κατεξοχήν δραστηριότητα  της, φυσικά μετά την Λειτουργία. Η Ιεραποστολή της Εκκλησίας είναι πρόσκληση του κόσμου στην εν Χριστώ σωτηρία. Η ιεραποστολική μαρτυρία της Εκκλησίας είναι διπλή. Είναι πρώτα βεβαίωση της λυτρωτικής της εμπειρίας («Ευρήκαμεν Ιησούν»), αλλά και κλήση στην εν Χριστώ σωτηρία, που εκφράζεται, και πάλι στο Ευαγγέλιο, με τα λόγια του Φιλίππου: «Έρχου και ίδε»..


Το Γραφείο της Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς μας Μητροπόλεως προσπαθεί από τα ΄΄μετόπισθεν΄΄ να βάζει με τις μικρές του δυνάμεις ένα λιθαράκι στο ευλογημένο έργο της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής. Όραμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος ήταν η ανέγερση Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου στην Κένυα , κάτι το οποίο και πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια όλων των ευλαβών πιστών της Μητροπόλεώς μας. Επίσης ολοκληρώθηκε η κατασκευή τέμπλου του  Ιερού Ναού  της Αγίας Σοφίας στο Λουμπουμπάσι . Ακόμη γίνεται προμήθεια αναγκαίων εκκλησιαστικών ειδών για τον εξοπλισμό Ναών, αποστολή λειτουργικών βιβλίων στη γλώσσα των ιθαγενών, οικονομική υιοθεσία παιδιών. Φροντίζει η Ιερά Μητρόπολή μας για την αποστολή τροφίμων με μακρά ημερομηνία λήξεως, τα οποία φορτώνονται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ενισχύει το ιεραποστολικό φρόνημα  καθώς προσκαλούνται για ομιλίες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Επίσκοποι, κληρικοί και λαϊκοί , οι οποίοι εργάζονται στα ιεραποστολικά κλιμάκια όχι μόνο στην χώρα της Αφρικής αλλά και ανά την ορθόδοξη οικουμένη. 


Υπεύθυνος: π. Νεκτάριος Σαββίδης

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6942536355