Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ

Το «Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στεγάζεται στο ομώνυμο κτίριο της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης. Αποτελεί μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία του Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες του κατηχητικού και ποιμαντικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας και να φιλοξενεί πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και λοιπές συναφείς δράσεις.

Το Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού, το οποίο πήρε το όνομα του από την εφέστιο εικόνα της Παναγίας Παντανάσσης που θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης, θεμελιώθηκε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο και εγκαινιάσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα το 2017.

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στεγάζεται το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ υπάρχει αίθουσα για τις κατηχητικές συνάξεις της ενορίας και το αμφιθέατρο «Παντάνασσα» με σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

Το 2020 συνεστήθη το εκκλησιαστικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα «Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ», προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη της ποιμαντικής, κατηχητικής, κοινωνικής, φιλανθρωπικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής διακονίας στην ηρωική πόλη της Ναούσης.

Υπεύθυνος: Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972815410