Αύριο Κυριακή 5 Ιουνίου στην Παλαιά Μητρόπολη, η εορτή του Αγίου Αρσενίου και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας.

DramasPaulos 2

DramasPaulos 2

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων θα ιερουργήσει στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Αρσενίου Επισκόπου Βεροίας. 

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού συμπολίτη μας Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου.

 

Ο αοίδιμος Ιεράρχης υπήρξε γνήσιο τέκνο της Αποστολικής Εκκλησίας της Βεροίας. Έλαβε τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης στον Μητροπολιτικό Ναό Βεροίας από τον μακαριστό μητροπολίτη Βεροίας κυρό Παύλο. Υπηρέτησε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας και διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά. Εξελέγη, ως κληρικός της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Δράμας. Οι σχέσεις του με την Ιερά μας Μητρόπολη υπήρξαν πάντοτε στενότατες και θερμές.

 

Παύλου του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας αιωνία η μνήμη!

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ