Πραγματοποιήθηκε η ιστορική ημερίδα «Διακόσια Χρόνια αναγεννημένης Ζωής» που διοργάνωσε η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας. (ΦΩΤΟ)

HmeridaSkhthsProdromou2022 1

HmeridaSkhthsProdromou2022 1

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου το πρωί στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια πραγματοποιήθηκε η ιστορική ημερίδα «Διακόσια Χρόνια αναγεννημένης Ζωής» που διοργάνωσε η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας.

 

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας Αρχιμ. Πορφύριο Μπατσαρά για την πρωτοβουλία της διοργανώσεως.

 

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις α) του Αρχιμ. Αιμιλιανού Προδρομίτου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Το πατριαρχικό συγγίλιο του Οικουμενικού Πατριάρχου Αγαθαγγέλου του Α´», β) του Μοναχού Παντελεήμονος Προδρομίτου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Το αυτοκρατορικό οθωμανικό φιρμάνι για το κτίσιμο του Καθολικού», γ) του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας Αρχιμ. Πορφυρίου Προδρομίτου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Επιγραφές και αντικείμενα μετά την καταστροφή: ιστορικές ψηφίδες ανακαίνισης του Καθολικού» και δ) του φιλολόγου – ιστορικού κ. Γεωργίου Ναθαναήλ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Το χρονικό ανοικοδόμησης του Καθολικού της Μονής Προδρόμου μέσα από τον Κώδικα της Μονής».

 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

HmeridaSkhthsProdromou2022 2