Ιερατική Σύναξη προ των πυλών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας. (ΦΩΤΟ)

IereisMhtrVerias 1

IereisMhtrVerias 1

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Ιερατική Σύναξη  της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με αφορμή την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 

Στην αρχή της συνάξεως ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας καλωσόρισε τους Ιερείς και αναφέρθηκε σε θέματα υπηρεσιακής φύσεως.

 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος προέτρεψε τους Ιερείς να εργαστούν με περισσότερο ζήλο, αφοσίωση και συνέπεια κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία αρχίζει σε λίγες ημέρες. Επίσης τους προέτρεψε να εντείνουν την προσοχή και την προσευχή τους, εγκύπτοντας στα προβλήματα που ταλανίζουν τον πάσχοντα άνθρωπο, ώστε όλοι μαζί ποιμένες και ποίμνιο να οδηγηθούμε από το Σταυρό και το Πάθος στη Λαμπροφόρο Ανάσταση.

 

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους επετειακούς εορτασμούς της συμπληρώσεως 200 ετών από το ολοκαύτωμα της ηρωικής και αγιοτόκου Νάουσας αλλά και της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά, οι οποίες θα λάβουν χώρα το προσεχές διάστημα παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. 

 

Επίσης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αντιγονιδών, Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε στα επιμορφωτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τα οποία θα πραγματοποιηθούν προσεχώς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη μας. 

 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, ευχήθηκε πατρικώς ο Άρχων της Ειρήνης και Ιατρός των Ψυχών και των Σωμάτων, να καταπαύσει τον κλύδωνα του πολέμου οδηγώντας σε ειρηνική επίλυση των διαφορών και να απαλλάξει σύντομα την ανθρωπότητα από τον μεγάλο πειρασμό της πανδημίας του Covid-19. 

 

Μετά το πέρας της συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, μοίρασε σε όλους το νέο του βιβλίο με τίτλο «Τό στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται», το οποίο περιέχει ομιλίες για την περίοδο του Τριωδίου και είναι αφιερωμένο στον μακαριστό Μητροπολίτη Κινσάσας κυρό Νικηφόρο, πνευματικό αδελφό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος, καθώς και οι δύο Αρχιερείς προέρχονται από την αδελφότητα του μακαριστού Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γέροντος Γερασίμου Μικραγιαννανίτου.

 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

 

IereisMhtrVerias 2