Συνέντευξη τύπου στο Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνος – Νεότερης Ιστορίας και Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως. (ΦΩΤΟ)

VlaxogianneioSynenteyjh2018

VlaxogianneioSynenteyjh2018

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου το πρωί στο Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνος – Νεότερης Ιστορίας και Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, από τον πρώην Διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνος κ. Βασίλειο Νικόλτσιο, τον δωρητή του κτηρίου κ. Βλαχογιάννη και από τον εκθέτη κ. Κανέλλο Ντόντο.

 

Ο Σεβασμιώτατος κάνοντας ανασκόπηση στην ιστορία του Μουσείου, εξήγησε ότι στην αρχή λειτούργησε ως Μουσείο Νεότερης Ιστορίας και Τέχνης όπου φιλοξενούσε εκτός από το υλικό του Μακεδονικού Αγώνος, ένα δείγμα από τον πλούτο των Εκκλησιαστικών κειμηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας. Τα συγκεκριμένα εκκλησιαστικά κειμήλια μεταφέρθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά για να συμπεριληφθούν στο κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως που θα είναι υπό κατασκευή . Έτσι στην θέση αυτών εκτίθεται από τότε εξαιρετική συλλογή στρατιωτικών στολών και άλλων στρατιωτικών ειδών του κ. Κανέλλου Ντόντου. Κλείνοντας την αναφορά του ο  Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον κ. Κανέλλο Ντόντο για την εξαιρετική του συλλογή καθώς και να ευχαριστήσει την οικογένεια Βλαχογιάννη, η οποία ευγενώς παραχώρησε το κτήριο που στεγάζεται το μουσείο στην Ιερά Μητρόπολη. Στο τέλος της συνέντευξης ο κ. Ντόντος ξενάγησε τους παρευρισκομένους στο Μουσείο.

 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

VlaxogianneioSynenteyjh2018 2