Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων και η 197η επέτειος του Ολοκαυτώματος. (ΦΩΤΟ)

OlokaytwmaNaoushs2019 6

OlokaytwmaNaoushs2019 6

Την Κυριακή του Θωμά 5 Μαΐου το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κΧρυσοστόμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κΙωάννου και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

 

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία επί τη 197η επετείω του Ολοκαυτώματος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

 

Ακολούθησε τρισάγιο στο «Χώρο Θυσίας-Στουμπάνου» και ρίψη στεφάνου στον καταρράκτη στον οποίο θυσιάστηκαν οι Ναουσαίες γυναίκες με τα μικρά τους παιδιά για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων, ενώ η προγραμματισμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ματαιώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

OlokaytwmaNaoushs2019 3