Α´ Παύλεια: «Πανηγυρική έναρξη των «Α΄ Παυλείων» με την υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αποστόλου Παύλου».

APauleiaVeria 2

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 1995, πραγματοποιήθηκε στη Βέροια η πανηγυρική έναρξη των «Α΄ Παυλείων» με την παλλαϊκή υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αποστόλου Παύλου που είναι και Ιδρυτής της τοπικής Εκκλησίας. Το τεμάχιο Ιερού Λειψάνου προσέφερε στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας, η Ι. Μητρόπολη Αυστρίας, με τη σεπτή ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και την έγκριση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε στη Βέροια ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Μιχαήλ που έφθασε στο χώρο υποδοχής, στην πλατεία Εληάς. Εκεί τον περίμενε σύσσωμος Κλήρος, Αρχές και χιλιάδες πιστών που κατέκλυσαν από νωρίς τους γύρω χώρους. Στρατιωτικές μπάντες απένειμαν τιμές. 

Αμέσως μετά την έλευση ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας ανέβηκε στην εξέδρα που ήταν τοποθετημένη στο κέντρο της πλατείας, όπου πραγματοποιήθηκε δέηση και στη συνέχεια και στην συνέχεια τον προσφώνησε ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Δήμαρχος της Βέροιας κ. Χασιώτης. Αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Μιχαήλ και ακολούθησε Λιτανευτική πομπή στους σημαιοστολισμένους δρόμους της Βέροιας μέχρι το Ναό του Αγίου Αντωνίου του Νέου – Πολιούχου Βεροίας, όπου και τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Μιχαήλ.

APauleiaVeria 3

APauleiaVeria 4

APauleiaVeria 5

APauleiaVeria 6

APauleiaVeria 7