Α´ Παύλεια: «Αθλητικές Συναντήσεις».

APauleiaVeriaAthlhtika 3

Πολλές και διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις, με μαζική συμμετοχή, κυρίως νέων, πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο των ΠΑΥΛΕΙΩΝ.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου στο Κέντρο Νεολαίας του Δήμου Βεροίας έγιναν αγώνες σκάκι με συμμετοχή 65 σκακιστών. Οι αγώνες παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον και τους παρακολούθησαν πολλοί φίλοι του αθλήματος. Παραβρέθηκε και ο Αρχιμ. Παντελεήμων Κορφιωτάκης, ο οποίος και απένειμε μετά το τέλος των αγώνων διπλώματα σε όσους συμμετείχα.

Την επομένη ημέρα το πρωί έγινε μεγάλη ποδηλατοδρομία με ανοικτή συμμετοχή από την πλατεία Εληάς μέχρι το Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Στην διοργάνωση της ποδηλατοδρομίας  συνέβαλε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Τροχαία και το Νοσοκομείο Βεροίας που διέθεσε ασθενοφόρο για την ασφάλεια των αθλητών. Στον τερματισμό προσφέρθηκαν αναψυκτικά, όλοι οι ποδηλάτες έψαλαν το Απολυτίκιο του Αποστόλου Παύλου και βγήκαν αναμνηστική φωτογραφία.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στο κλειστό γυμναστήριο της Εληάς έγιναν αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πιγκ-πογκ) με την συμμετοχή πολλών αθλητών και φίλων του αθλήματος. Οι αγώνες διεξήχθησαν με την εποπτεία του προπονητού επιτραπέζιας αντισφαίρισης και μέλους της οργανωτικής επιτροπής των ΠΑΥΛΕΙΩΝ κ. Ευστρατίου Ντουμανάκη.

Τέλος την Κυριακή 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμα αθλητικές εκδηλώσεις : Στις 7:30 μ.μ. δόθηκε η εκκίνηση, από το πάρκο Εληάς αγώνα δρόμου «γύρος της Βεροίας» με ανοιχτή συμμετοχή σε διάφορες κατηγορίες. Ο τερματισμός των αθλητών και πάλι στο Βήμα.

Επίσης στις 8 μ.μ. διεξήχθη στο Γήπεδο Εληάς αγώνας παλαίμαχών Χάντ- μπώλ μεταξύ αθλητικών σωματείων της πόλης μας. Και στις δύο αυτές εκδηλώσεις την οργάνωση είχε αναλάβει ο αθλητικός Σύλλογος «Φίλιππος».

Με τις αθλητικές εκδηλώσεις δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς νέους, και όχι μόνο, να συμμετέχουν ενεργά στα Παύλεια, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας.

APauleiaVeriaAthlhtika

APauleiaVeriaAthlhtika 2