Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων : «Μαρτύρων και Ηρώων αίματα». Νέα σειρά ομιλιών του Σεβασμιωτάτου. (ΒΙΝΤΕΟ)

MartyrwnAimataVerias2021

MartyrwnAimataVerias2021

Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 έχει καταρτίσει πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα λάβουν χώρα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους στις κατά τόπους περιφέρειες της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Παράλληλα τα φετινά ΚΖ΄ Παύλεια που πραγματοποιούνται ετησίως τον μήνα Ιουνίου προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου των Εθνών Παύλου θα έχουν θέμα σχετικό με την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

 

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου το απόγευμα εγκαινιάστηκε το εν λόγω εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με τη νέα σειρά ομιλιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος με τίτλο : «Μαρτύρων και Ηρώων αίματα», στο πλαίσιο των διαδικτυακών παραγωγών της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Στη σειρά ομιλιών θα αναπτύσσονται ιστορικά και αγιολογικά θέματα που σχετίζονται με την περίοδο της Τουρκοκρατίας και την Ελληνική Επανάσταση, την συνεισφορά της Εκκλησίας και του Ιερού Κλήρου στους αγώνες του Έθνους καθώς και με γεγονότα και πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην τοπική μας Εκκλησία. 

 

Στην πρώτη ομιλία ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τη ζωή και το πατριωτικό έργο της Κυράς των Αθηνών, Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας. Οι εν λόγω ομιλίες θα μεταδίδονται μέσα από τους ιστοχώρους της Ιεράς μας Μητροπόλεως και από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος λόγος» στους 90.2 FM κάθε Πέμπτη στις 7 το απόγευμα.