ΚΒ΄ Παύλεια : Ο Μητροπολίτης Βεροίας υποδέχθηκε τον Οικ. Πατριάρχη στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» (ΦΩΤΟ)

27325127594_05cfb6b0de_k-1024x710.jpg

27325127594_05cfb6b0de_k-1024x710.jpg

Το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιουνίου αφίχθη στον διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» η Α.Θ.Π., ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετά της συνοδείας αυτού. Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων, καθώς επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Κίτρους κ.Γεώργιος οι Θεοφιλέστατοι επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Από την πολιτική ηγεσία τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο Υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Περιφεριάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι επίσημοι.

Ο Παναγιώτατος θα παραμείνει στη Βέροια μέχρι το πρωί της Πέμπτης 30ης Ιουνίου και θα πρωστεί των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας της Βέροιας και θα λειτουργήσει στον προσφάτων ανακαινησθέντα και εγκαινιασθέντα παλαιό μητροπολιτικό ιερό Ναό Βεροίας.

Την Πατριαρχική συνοδία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκηπονήσσων κ. Ιάκωβος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, ο Αρχιγραμματεύς του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιδιάκονος κ. Ανδρέας, ο Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Βενιαμίν και ο κ. Γραφιαδέλλης Παντελεήμων Γραμματεύς του Πατριαρχείου.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ