ΚΒ΄ Παύλεια: «Εκκλησία και Ελληνικός κόσμος. Συνάντηση και συμπόρευση» (ΦΩΤΟ)

27055143993_d76a77faf6_z.jpg

27055143993_d76a77faf6_z.jpg

Την Τρίτη 14 Ιουνίου το πρωί διοργανώθηκε στο πλαίσιο των ΚΒ΄Παυλείων, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας, η 9η Επιστημονική Ημερίδα για τους Θεολόγους Καθηγητές της Ββάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Εκκλησία και Ελληνικός Κόσμος. Συνάντηση και Συμπόρευση».

 

Μετά τους χαιρετισμούς την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στην πρώτη συνεδρία προήδρευσε η κ. Αναστασία Μαυρίδου, Δ/ντρια ΔΕ Ημαθίας και εισηγήτρια ήταν η κ. ¨αννα Κόλτσιου, καθηγήτρια Θεολογίας ΑΠΘ με θέμα: «Τα κείμενα της θείας λατρείας και ο θησαυρός της ελληνικής γλώσσας», ενώ στη δεύτερη συνεδρία προήδερυσε η κ. Μαρία Συργιάννη, Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων και εισηγητής ήταν ο κ. Γεώργιος Ζωγραφίδης, αν. καθηγητής Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ με θέμα: «Συγκατοίκηση Ελληνισμού Χριστιανισμού στην Ύστερη Αρχαιότητα. Φιλοσοφικές μαρτυρίες». Ακολούθησε συζήτηση επι των εισηγήσεων.

Στο φουαγιέ του Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου λειτούργησε έκθεση με έργα μαθητών και αποφοίτων της Σχολής Βυζαντινών Τεχνών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ