ΚΒ΄Παύλεια: «Απεικόνιση και συντήρηση» – Γ΄ Συνέδριο Βυζαντνινών Τεχνών. (ΦΩΤΟ)

agiografia1.jpg

agiografia1.jpg

Στα πλαίσια των ΚΒ΄Παυλείων το Σάββατο 25 Ιουνίου, το απόγευμα, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας πραγματοποιήθηκε το Γ΄ Συνέδριο Βυζαντινών Τεχνών.

 

Αρχικά χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων.

Έπειτα μετά την εισαγωγική ομιλία του προέδρου της συνεδρίας κ. Εμμανουήλ Τσιτούρα έλαβε χώρα η πρώτη εισήγηση με θέμα : «Ο τοιχογραφικός διάκοσμος του Ναού της Παναγίας Περιβλέπτου Βεροίας 15ος-18ος αιώνας συμβολή στη μεταβυζαντινή ζωγραφική » όπου ομιλητής ήταν ο Διδάκτωρ Θεολογίας κ.Βασίλειος Δερμεντζόγλου.

Την δεύτερη εισήγηση έκανε η Ιστορικός και Διδάκτωρ Θεολογίας κ. Άννα Τιρικανίδου με θέμα «Η ιστορία και η Θεολογία των ενδυμάτων».

Τέλος την τρίτη και τελευταία εισήγηση πραγματοποίησε ο Χημικός (Msc), συντηρητής αρχαιοτήτων & έργων τέχνης κ.Χρήστος Κατσίφας με θέμα «Επεμβατική συντήρηση φορητών εικόνων – το παράδειγμα συντήρησης εικόνας του Αγίου Νικολάου».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων βράβευσε τους Καθηγητές Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και απένειμε στους εισηγητές τα αναμνηστικά των ΚΒ΄Παυλείων.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο αρχιμ. Παύλος Σταματάς.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ