«ΚΗ’ Παύλεια». Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα «Καβασίλεια 2022». (ΦΩΤΟ)

EsperKavasila2022 2

EsperKavasila2022 2

Την Κυριακή 19 Ιουνίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Καβασίλων, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου του Καβάσιλα.

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αντιγονιδών Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, ο οποίος μίλησε για την ενότητα της Εκκλησίας κατά τον εορταζόμενο Άγιο Νικόλαο τον Καβάσιλα.

 

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού, πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καβασίλων οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Καβασίλεια 2022», οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των ΚΗ΄ Παυλείων.

 

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων απηύθυνε χαιρετισμό και προσέφερε τα αναμνηστικά των «ΚΗ´ Παυλείων» στους συμμετέχοντες, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του για τη συμμετοχή τους.

 

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο πολιτιστικός σύλλογος Καβασίλων “Ο Χαμαετός”, το πνευματικό πολιτιστικό κέντρο Νέων Μαλγάρων-Θεσσαλονίκης, ο σύλλογος Βλάχων Περιβολιωτών Ημαθιας – Π. Σκυλίτσι και ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Νέας Νικομήδειας “Ο Αριστοτέλης”. 

 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ