«ΚΗ’ Παύλεια». Με συγκίνηση η εκδήλωση «Μνήμη Σταυροπηγίου Αλεξάνδρου». (ΦΩΤΟ)

MnhmhStayrophgiou2022 1

MnhmhStayrophgiou2022 1

Το Σάββατο 11 Ιουνίου το μεσημέρι στην αίθουσα «Μητροπολίτου Σταυροπηγίου Αλεξάνδρου», στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ΚΗ’ Παυλείων με επιτυχία η αφιερωμένη εκδήλωση στον μακαριστό Μητροπολίτη Σταυροπηγίου κυρό Αλέξανδρο «Μνήμη Μητροπολίτου Σταυροπηγίου Αλεξάνδρου».

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος, Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην αίθουσα «Μητροπολίτου Σταυροπηγίου Αλεξάνδρου», η οποία αφιερώθηκε από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής στον μακαριστό Μητροπολίτη Σταυροπηγίου κυρό Αλέξανδρο, κατά σάρκα αδελφό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος έζησε την τελευταία δεκαετία της ζωής του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά. Στην αίθουσα εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα και άμφια του μακαριστού Ιεράρχου καθώς και κειμήλια της Ιεράς Μονής και της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Νεκτάριος Λασκαρίδης, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Μητροπολίτου, μίλησε για τη ζωή και το έργο του Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου, αναφερόμενος σε περιστατικά τα οποία έζησε ο ίδιος κοντά του.

 

Στο δεύτερος μέρος προβλήθηκε μία ταινία, παραγωγή του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με στιγμιότυπα από τη ζωή, τη διακονία και το πρωτοποριακό ποιμαντικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτου.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων και Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος, καθώς και συγγενείς και πνευματικά τέκνα του μακαριστού Μητροπολίτου από την ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου και αλλού, με πρώτο τον διάδοχό του π. Γεώργιο Μίλκα. 

 

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων απένειμε το αναμνηστικό των «ΚΗ´ Παυλείων» στον ομιλητή και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όσους ήλθαν για να τιμήσουν τον μακαριστό κατά σάρκα αδελφό του, Μητροπολίτη Σταυροπηγίου κυρό Αλέξανδρο, ο οποίος εκοιμήθη στις 10 Ιουνίου του 2016.

 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

MnhmhStayrophgiou2022 2