«ΚΗ’ Παύλεια». Με επιτυχία η εσπερίδα για τον Όσιο Ευμένιο Σαριδάκη. (ΦΩΤΟ)

SygxronesMorfesPauleia2022 2

SygxronesMorfesPauleia2022 2

Στο πλαίσιο των ΚΗ’ Παυλείων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 24ης Ιουνίου στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας, η καθιερωμένη Εσπερίδα με τίτλο: «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας», η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον Όσιο Ευμένιο Σαριδάκη.

 

Στην αρχή, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μελίκης Αρχιμ. Σωφρόνιος Φάκας καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στη φωτισμένη πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος να προβάλλει κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις των Παυλείων μία σύγχρονη μορφή της Εκκλησίας μας, πού αναδείχθηκε πνευματική πυξίδα της σύγχρονης κοινωνίας.

 

Για τον Όσιο Ευμένιο ομίλησαν ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Χρυσόστομος Παπαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε περιστατικά τα οποία έζησε ο ίδιος κοντά του.

 

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, επέδωσε το αναμνηστικό των «ΚΗ´ Παυλείων» στον ομιλητή εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για τη συμμετοχή του.

 

Την εσπερίδα παρακολούθησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Στέφανος Ρήνος, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως μας και ευσεβείς Βεροιείς.

 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

SygxronesMorfesPauleia2022