Κ΄Παύλεια : Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Απόστολο Παύλο στη Βέροια. (ΦΩΤΟ)

EsperinosPetroukaiPaulou2014.jpg

EsperinosPetroukaiPaulou2014.jpg

Ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιουνίου στο μητροπολιτικό ιερό ναό των αγίων πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας αποστόλου των εθνών Παύλου.

Όπως κάθε χρόνο στις εορτές συμμετέχουν εκπρόσωποι των ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, ενώ φέτος θα συμπανηγυρίσει με τον Απόστολο Παύλο και η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από τη, Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνος , εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι.Μ. Μ. Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ ο οποίος συνέδεσε τον βίο του αποστόλου Παύλου με τα θαύματα της Αγίας Ζώνης, ενώ ανέφερε πολλά θαυμαστά γεγονότα.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο κατά το οποίο θα προεξάρχει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ το απόγευμα θα τελεστεί ο καθιερωμένος διορθόδοξος εσπερινός στο «Βήμα» του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια, με τον οποίο θα ολοκληρωθούν οι λατρευτικές εκδηλώσεις των Κ΄ Παυλείων που έκλεισασν φέτος 20 χρόνια ζωής.