Αγιασμός στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Τα Παιδιά της Άνοιξης». (ΦΩΤΟ)

Agiasmos Paidia Anoixis 2021 1

 Agiasmos Paidia Anoixis 2021 1

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε Αγιασμό στο ΚΔΗΦ (Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας) ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Αλεξάνδρεια.

Μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά και τους ενήλικους που απασχολούνται στο Κέντρο, καθώς επίσης τη Διευθύντρια και το προσωπικό που το στελεχώνουν. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου και διαπίστωσε από κοντά τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται στους ωφελούμενους.

Στο ΚΔΗΦ (Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας) ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης», αυτή τη στιγμή λειτουργούν πέντε παραγωγικά εργαστήρια, πέντε τάξεις ειδικής διαπαιδαγώγησης, ένα τμήμα αυτόνομης διαβίωσης και ένα τμήμα μαγειρικής. Στα εργαστήρια οι ωφελούμενοι του ΚΔΗΦ, με τους εκπαιδευτές τους, κατασκευάζουν διάφορα είδη τα οποία πωλούνται είτε μέσω του eshopτου κέντρου είτε στις εκθέσεις που πραγματοποιούνται 2-3 φορές το χρόνο. Στο εργαστήριο μπομπονιέρας κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας, μπομπονιέρες για γάμους και βαφτίσεις. Στο εργαστήριο κοσμήματος οι ωφελούμενοι εκπαιδεύονται στην κατασκευή κοσμημάτων ενώ στο εργαστήριο εικαστικών οι ωφελούμενοι δημιουργούν είδη διακόσμησης, πίνακες ζωγραφικής, λαμπάδες, είδη δώρων κ.α . Στο εργαστήριο μεταξοτυπίας κατασκευάζονται προσκλητήρια γάμου και βάφτισης και εκτυπώσεις σε διάφορα αντικείμενα (μπλουζάκια, αναπτήρες, στυλό) και στο εργαστήριο θερμοκηπίου οι ωφελούμενοι ασχολούνται με την ανθοκομία.   Στα τμήματα ειδικής διαπαιδαγώγησης οι ωφελούμενοι εκπαιδεύονται σε βασικές κοινωνικές δεξιότητες και εξασκούν τις γνωστικές τους ικανότητες. 

Στο τμήμα αυτόνομης διαβίωσης οι ωφελούμενοι εκπαιδεύονται σε βασικές καθημερινές δεξιότητες, όπως ατομική υγιεινή και οικοκυρικά. Στο τμήμα μαγειρικής οι ωφελούμενοι εκπαιδεύονται στη μαγειρική καθώς προετοιμάζουν το καθημερινό δεκατιανό γεύμα όλων των ωφελουμένων. Επιπλέον, στο ΚΔΗΦ παρέχονται και θεραπευτικές υπηρεσίες, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία και φυσικοθεραπεία, καθώς και γυμναστική. Όλοι οι ωφελούμενοι καθώς και οι γονείς αυτών, υποστηρίζονται από την ψυχοκοινωνική ομάδα του ΚΔΗΦ (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι). 

Εκτός από τις εσωτερικές δράσεις, πραγματοποιείται και πληθώρα εξωτερικών δράσεων οι οποίες στοχεύουν στην κοινωνικοποίηση, την ένταξη και την συμπερίληψη των ΑμεΑ στην τοπική κοινότητα. Αποδράσεις όπως περίπατοι στη φύση, μουσειακή εκπαίδευση, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εκθέσεις πώλησης προιόντων που κατασκευάζονται στο ΚΔΗΦ, ημερίδες, αθλητικές δράσεις όπως θεραπευτική ιππασία κ.α , είναι μερικές από τις εξωτερικές δράσεις που πραγματοποιούνται. 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ