Τη Βασιλόπιτα της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ναούσης ευλόγησε ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη στο εντευκτήριο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ναούσης – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», όπου ευλόγησε τη βασιλόπιτα του σωματείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην Προστάτιδα του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά και επεσήμανε το πνεύμα ενότητάς που πρέπει να διακατέχει όλους τους Ποντίους, οι οποίοι ευρισκόμενοι κάτω από τη σκέπη της «Κυράς του Πόντου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα καταφέρουν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Παράλληλα, συνεχάρη τον πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου για τις ποικίλες δράσεις που πραγματοποιούν συνεχώς και ευχήθηκε το 2024 να επιτευχθεί το ποθούμενο, η μετεγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως στο κτίριο Τουρπάλη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ναούσης – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» κ. Φανιάδης Φώτης και τοπικοί πολιτικοί άρχοντες, ενώ η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το αφηγηματικό δρώμενο από τον ηθοποιό κ. Γεώργιο Συμεωνίδη

Για την προσφορά τους στο σύλλογο τιμήθηκαν ο κ. Ηλίας Φωτιάδης και η οικογένεια του Στάθη Σπαθάκη, στη μνήμη του πατέρα τους. Και οι δύο αυτοί άνθρωποι είχαν συμβάλει τα μέγιστα από πλευράς τους για την ανέγερση του κτιρίου της Λέσχης επί της οδού Χατζηγρηγοριάδη. Επίσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάουσας και μέλος της Λέσχης κ. Φειδάντσης προσέφερε μία ποντιακή λύρα στην νέα Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Δανιηλίδου, έτσι ώστε να κοσμεί συμβολικά το γραφείο της.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ