Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στη φιλόξενη Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Παλατιτσίων

Το εσπέρας τoυ Σαββάτου, 4ης Νοεμβρίου, η αδελφότητα της Ιεράς Μονής των Αγίων Πάντων Παλατιτσίων υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Μετά τη σχετική δέηση στο καθολικό της Ιεράς Μονής, η Καθηγουμένη Γερόντισσα Χριστοδούλη καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Πλάτωνα και αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς που συνδέουν την Ιερά Μονή με την Ιερά νήσο της Πάτμου, από όπου έλκει την καταγωγή του και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτωνας.

Με λόγους αδελφικής αγάπης, ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Λαγκαδά στην γυναικεία Ιερά Μονή, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αποτελεί έναν πνευματικό πνεύμονα της επαρχίας μας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πλούσιο έργο που επιτελούν οι αδελφές της Ιεράς Μονής, οι οποίες πάντοτε παρέχουν αβραμιαία φιλοξενία στους προσκυνητές.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε και ο ίδιος στη σχέση του με το ιερό νησί της Πάτμου και τον μακαριστό Μητροπολίτη Τράλλεων κυρό Ισίδωρο με τον οποίο διατηρούσε φιλικούς και πνευματικούς δεσμούς.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτωνας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη θερμή υποδοχή και ευχήθηκε οι έφοροι και προστάτες της ιεράς νήσου, της Πάτμου, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και ο Όσιος Χριστόδουλος να ενισχύουν πνευματικά τις αδελφές και να ευλογούν τους ευλαβείς προσκυνητές.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ