Εκδρομή Στελεχών της «Φιλοξενίας Δοβρά» στην όμορφη Κέρκυρα

Με την πατρική μέριμνα και την ευλογία του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Αυγούστου, τετραήμερη εκδρομή για τα στελέχη της «Φιλοξενίας Δοβρά 2023» στην όμορφη Κέρκυρα.

Η εκκλησιαστική αποστολή φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων στην Κασσιώπη και δέχθηκαν την αβραμιαία φιλοξενία του οικείου Ποιμενάρχου κ. Νεκταρίου και των αξίων συνεργατών του, του οικονόμου των κατασκηνώσεων π. Θωμά και του υπευθύνου του Γραφείου Νεότητος π. Γεωργίου.

Στην εκδρομή συμμετείχαν οι αρχηγοί, οι ομαδάρχες, οι ομαδάρχισσες και τα υπόλοιπα στελέχη, τα οποία εθελοντικά διακόνησαν για έναν μήνα τις τέσσερις περιόδους της «Φιλοξενίας Δοβρά 2023», που διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά εντελώς δωρεάν το Γραφείο Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπό τη μέριμνα του Υπευθύνου της «Φιλοξενίας Δοβρά 2023» Αρχιμ. Εφραίμ Παπαμανώλη και των υπευθύνων των περιόδων Αρχιμ. Παύλου Παπαδόπουλου, Αρχιμ. Καλλίνικου Λιμνιώτη και Αρχιμ. Προδρόμου Γκιρτζαλιώτη.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, προστάτου της νήσου, της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας και να ξεναγηθούν σε μνημεία και αξιοθέατα της αρχόντισσας των Επτανήσων.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και έδωσε τη δυνατότητα στα στελέχη να συσφίξουν τους πνευματικούς τους δεσμούς και να ανανεώσουν τη συνάντησή τους για την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου.