ΚΕ´ Παύλεια: Εγκαίνια 6ης έκθεσης έργων της Σχολής Βυζαντινών Τεχνών της Ιεράς Μητροπόλεως. ΣΤ’ Συνέδριο Βυζαντινών Τεχνών (Ά μέρος). (ΦΩΤΟ).

KEPauleiaSynedrioByzantinwnTexnwn 2

KEPauleiaSynedrioByzantinwnTexnwn 2

Στο πλαίσιο των ΚΕ΄ Παυλείων, το Σάββατο 8 Ιουνίου το απόγευμα στο φουαγιέ του Παυλείου Πολιτιστικού Κέντρου Βεροίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 6ης έκθεσης των έργων της Σχολής Βυζαντινών Τεχνών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 16 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Στη συνέχεια στην αίθουσα του Παυλείου Πολιτιστικού Κέντρου ακολούθησε το Στ’ Συνέδριο Βυζαντινών Τεχνών, με θέμα «Παράδοση και Τέχνη».

 

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής, Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας και Δρ. Θεολογίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η θεολογική και παιδαγωγική αξία των εικόνων».

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Εφραίμ Γκιβίσης, Μπτ Βυζαντινής Αρχαιολογίας-Αγιογράφος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ενδύματα στις Ιερές Εικόνες. Αρχαιολογικές επισημάνσεις».

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής, ο οποίος ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου και απένειμε τα αναμνηστικά των ΚΕ΄ Παυλείων στους ομιλητές.

Στο συνέδριο χρέη προέδρου ανέλαβε ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Εμμανουήλ Τσιτούρας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Διονύσιος Συρόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Δοβρά.

KEPauleiaSynedrioByzantinwnTexnwn 3

KEPauleiaSynedrioByzantinwnTexnwn 3

KEPauleiaSynedrioByzantinwnTexnwn 5

KEPauleiaSynedrioByzantinwnTexnwn 6

KEPauleiaSynedrioByzantinwnTexnwn