Δύο Άγιοι Ιατροί στην Παναγία Δοβρά Βεροίας. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το εσπέρας του Σαββάτου, 27ης Μαΐου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας τελέστηκε Αναστάσιμος Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο ενώπιον της Τιμίας Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και των χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Στο Ιερό Ευχέλαιο προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας και συμμετείχαν κληρικοί της Ιεράς Μονής.

Πλήθος κόσμου συρρέει στη φιλόξενη Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά για να προσκυνήσει την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά και να λάβει από τους δύο Αγίους Ιατρούς τη χάρη και την ευλογία τους.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, την οποία μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου Γέροντας Ευδόκιμος, θα παραμείνει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας μέχρι το εσπέρας της Δευτέρας, 29ης Μαίου, ενώ σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού από τη Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.

Η Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας τιμά για ακόμη μια χρονιά στην αρχή των Παυλείων τον Θαυματουργό Άγιο της Ημαθίας, διοργανώνοντας και φέτος την Ιατρική Εβδομάδα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, η οποία θα ολοκληρωθεί το εσπέρας της 11ης Ιουνίου, ημέρας εορτής της κοιμήσεως του Αγίου Λουκά.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ