Πρώτη Ιερατική Σύναξη για το νέο Εκκλησιαστικό έτος στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας. (ΦΩΤΟ)

IeratikhVeriaSeptemvrios2021 2

IeratikhVeriaSeptemvrios2021 2

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για το νέο Εκκλησιαστικό έτος.

 

Στην αρχή της Ιερατικής Συνάξεως ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας ενημέρωσε τους Ιερείς για τρέχοντα ζητήματα και θέματα υπηρεσιακής φύσεως.

 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στην πανδημία και στις συνέπειες που προκάλεσε, τόσο στην Εκκλησία, όσο και στον καθημερινό βίο των ανθρώπων. Τόνισε, χαρακτηριστικά, ότι αυτή η δοκιμασία μπορεί να αποτελεί ιατρικό πρόβλημα, αλλά δεν παύει να έχει πνευματικές διαστάσεις, καθώς και ότι είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε το αγαθό της ελευθερίας. 

 

Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στις δράσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19. Ιδιαίτερα, ο Σεβασμιώτατος, μετέφερε στο ακροατήριο τα όσα ενημερωτικά και ωφέλιμα ειπώθηκαν, κατά τη διάρκεια της Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.

 

Κάνοντας αναφορά στους λεγόμενους «αρνητές» και στην πεποίθησή τους ότι προστατεύουν την Εκκλησία, τόνισε, ότι αυτομάτως θέτουν τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας. Επίσης, το να παρουσιάζονται κάποιοι ως θεματοφύλακες της πίστεως και να συγκρίνονται με μεγάλους αγίους, αυτό αποτελεί πλάνη, επειδή, δεν θα σώσουν οι άνθρωποι την Εκκλησία, αλλά η Εκκλησία θα σώσει τους ανθρώπους. Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας της εποχής του, κάνοντας παραλληλισμό με διάφορα γεγονότα της επικαιρότητας (μάσκα, εμβόλιο κ.α.).   

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, επεσήμανε ότι η πανδημία είναι μια δοκιμασία που χρησιμοποιεί ο διάβολος, όχι για να δοκιμάσει την πίστη των ανθρώπων, αλλά για να δει πόσοι από τους ανθρώπους θα παραμείνουν στην Εκκλησία ενωμένοι με τον Χριστό. Υποστήριξε, ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και η ενότητα είναι αναγκαία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός, ότι, πολλές φορές, εξαιτίας της διχόνοιας είχαμε και εθνικές αποτυχίες. 

 

Στο τέλος της ομιλίας του, ξεχωριστή έμφαση, μεταξύ άλλων, έδωσε στην ενίσχυση, τόσο του κατηχητικού, όσο και του φιλανθρωπικού έργου, διότι, εξαιτίας της πανδημίας, υπέστησαν σοβαρό πλήγμα.

 

Αφού αναφέρθηκε σε διάφορα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα, ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε μία καλή και ευλογημένη εκκλησιαστική χρονιά.

 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

IeratikhVeriaSeptemvrios2021