Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων για τα ΙΘ΄ Παύλεια

ProgrammaITHPauleia.jpg

ProgrammaITHPauleia.jpg

Αναλυτικά, το πλήρες Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων για τα ΙΘ’ Παύλεια, έχει ως εξής:

Κυριακή 2 Ιουνίου

07:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Έναρξη των εκδηλώσεων  (Βήμα Αποστόλου Παύλου – Βέροια).

20:00 Στην Διακονία του θείου λόγου. Λήξη πνευματικού έργου και βραβεύσεις μαθητικού διαγωνισμού (Δημοτικό Θέατρο – Νάουσα).

Τετάρτη 5 Ιουνίου

20:00 Εντρυφώντας στην ιστορία. Παρουσία της ιστορικής μελέτη «Η πάλη της Νάουσας με την Αλή Πασά και οι ξένες δυνάμεις» (Δημοτικό Θέατρο – Νάουσα).

Πέμπτη 6 Ιουνίου

18:00 Ιερατική Διακονία. Εσπερίδα κληρικών (Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Διαβατός).

Παρασκευή 7 Ιουνίου

10:00 Η διακονία του μαθήματος θρησκευτικών. Ημερίδα εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης (Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο – Βέροια).

Σάββατο 8 Ιουνίου

10:00 Διακόνισσες της Εκκλησίας. Σύναξη πρεσβυτερών και μητέρων κληρικών (Ιερός Ναός Γεννήσεως Θεοτόκου – Ν. Μάλγαρα).

20:00 Οδοιπορικό στην Ιορδανία. Εγκαίνια έκθεσης οπτικοακουστικού υλικού για την καθημερινή ζωή και τα προσκυνήματα της Ιορδανίας (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου – Βέροια).

Κυριακή 9 Ιουνίου

10:00 Υπηρετώντας το περιβάλλον. Περιβαλλοντικές δραστηριότητες παιδιών (Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου – Αλεξάνδρεια).

Πέμπτη 13 Ιουνίου

20:00 Τέχνης μύσται. Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της μικτής χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως (Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο – Βέροια).

Σάββατο 15 Ιουνίου

20:00 Με τα φτερά της ελληνικής μουσικής. Μαθητική επίδειξη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως (Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο – Βέροια).

Κυριακή 16 Ιουνίου

10:00 Εθελοντική αιμοδοσία (Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου- Ν. Νικομήδεια).

20:00 Νέοι Σολίστες. Μαθητική επίδειξη του τοπικού παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως (Αίθουσα συναυλιών Εστίας Μουσών – Νάουσα).

Δευτέρα 17 Ιουνίου

18:00 Πορεία οσιότητος. Ημερίδα για τον ημαθιώτη γέροντα Φιλάρετο Κωσταμονίτη (Κοινοτική Αίθουσα – Φυτειά).

Τρίτη 18 Ιουνίου

10:00 Η αντιεξουσιαστική διακονία του κόσμου. Μοναχική Σύναξις (Ιερά Μονή Αγίας Κυριακή – Λουτρός).

20:00 Εν ψαλμοίς και ύμνοις. Μαθητική επίδειξη του τοπικού παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως (Ιερός Ναός Αγίων Νεομαρτύρων Αθανασίου και Ιωάννου Κουλακιωτών – Χαλάστρα).

Τετάρτη 19 Ιουνίου

20:00 «Καβασίλεια». Πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων (Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου – Καβάσιλα).

Πέμπτη 20 Ιουνίου

20:00 Διακονίας σπουδή. Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό 1935-1955» (Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο – Βέροια).

Παρασκευή 21 Ιουνίου

10:00 Θρησκεία, εξουσία, άνθρωπος. Ημερίδα σε συνεργασία με το σύλλογο μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. (Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο – Βέροια).

20:00 Άσκησις και Θέωσις. Βιβλιοπαρουσίαση του τόμου για την επέτειο συμπληρώσεως 650 ετών από την κοίμηση του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και την Αγιοκατάταξη της Οικογενείας των Παλαμάδων (Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο – Βέροια).

Σάββατο 22 Ιουνίου

20:30 Εν χορδαίς και οργάνω. Μουσικοχορευτική εκδήλωση σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Χαρίεσσας (Προαύλιο Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου – Χαρίεσσα).

Δευτέρα 24 Ιουνίου

20:00 Διοικώντας και διακονώντας στο Ρουμλούκι. Εσπερίδα ιστορίας και λαογραφίας (Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Παναγίας – Αλεξάνδρεια).

Τρίτη 25 Ιουνίου

18:00 Σύγχρονες μορφές της Εκκλησίας. Εσπερίδα αφιερωμένη στο μακαριστό γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη (Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο – Βέροια).

Τετάρτη 26 Ιουνίου

9:00 & 18:00 Εξουσία και διακονία κατά τον Απόστολο Παύλο. Έναρξη διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Βέροια).

Πέμπτη 27 Ιουνίου

9:00 & 18:00 Εξουσία και διακονία κατά τον Απόστολο Παύλο. Συνέχεια διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου(Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Βέροια).

Παρασκευή 28 Ιουνίου

9:00 Εξουσία και διακονία κατά τον Απόστολο Παύλο. Συνέχεια διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Βέροια).

12:00 Ο Απόστολος Παύλος επιστρέφει στην Ελλάδα. Εγκαίνια πολυμορφικής έκθεσης εικαστικών (Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο – Βέροια).

19:00 Πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Αποστόλου Παύλου, με την παρουσία αρχιερέων-εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Εκκλησιών (Ιερός Μητροπολιτικός Ναός – Βέροια).

Σάββατο 29 Ιουνίου

07:00 Όρθρος και Διορθόδοξο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την παρουσία αρχιερέων-εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Εκκλησιών (Ιερός Μητροπολιτικός Ναός – Βέροια).

19:00 Λιτανεία και Πανηγυρικός Εσπερινός με διορθόδοξη αρχιερατική συγχοροστασία (Βήμα του Αποστόλου Παύλου – Βέροια).

Σημειώνεται ότι:

1. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

2. Όλες οι εκδηλώσεις που στεγάζονται στο Χώρο Τεχνών, στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας και στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας συνδιοργανώνονται με τον Δήμο Βέροιας και τον Δήμο Νάουσας, αντίστοιχα.