Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Βέροια για την μνήμη του αποστόλου των εθνών Παύλου.

IHPauleiaEsperinosEorths.jpg

IHPauleiaEsperinosEorths.jpg

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 28ης Ιουνίου στο μητροπολιτικό ιερό ναό των αγίων πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας αποστόλου των εθνών Παύλου. 

Όπως κάθε χρόνο στις εορτές συμμετέχουν εκπρόσωποι των ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. 

Στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεζιανής κ. Ανδρέας, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.Μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα Παύλεια ενσαρκώνουν την ενότητα της Εκκλησίας μιας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας καλεί εκπροσώπους από όλα τα πατριαρχεία και αυτοκέφαλες Εκκλησίες ώστε να τιμήσουμε τον Απόστολο Παύλο, τον άνθρωπο που κύρηξε την Αλήθεια σε όλα τα έθνη. Και τώρα όλα τα «έθνη» συνάγονται σε τούτη την ευλογημένη πόλη της Βέροιας ώστε να τιμήσουν τον απόστολο των εθνών.

Ευχαριστίες λοιπόν στον αδελφό εν Χριστώ Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα γι’ αυτό το θεάρεστο έργο που επιτελεί εδώ και 18 χρόνια με τον Θεσμό των Παυλείων τα οποία συντελλούν στην ενότητα του σώματος της Εκκλησίας, κατά τη διδασκαλία του αποστόλου Παύλου».

Το πρωί της Παρασκευής θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο κατά το οποίο θα προεξάρχει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πιττσβούργου κ. Σάββας, εκπρόσωπος του Οικοπυμενικού Πατριαρχείου.