Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο και προστάτη των Γρεβενών. Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή του Ποιμενάρχου μας. (ΦΩΤΟ)

thumbnail Grevena Esperinos 2022 1

thumbnail Grevena Esperinos 2022 1

Το απόγευμα του Σάββατου 14 Μαΐου άρχισαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο και προστάτη της πόλεως των Γρεβενών, Άγιο Αχίλλιο Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον Θαυματουργό.


Στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο οικείος Ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος καλωσόρισε τους Αγίους Αρχιερείς και εξέφρασε τις ευχαριστίες του.  
 
Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αχιλλίου στους δρόμους της πόλεως με την παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.


Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν νωρίς το απόγευμα δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου (Γηροκομείου) προς τον Μητροπολιτικό Ναό.

 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ