ΙΗ΄ Παύλεια 2012

IhPauleiajpg.jpg

Η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διοργανώνει φέτος για 18η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις των Παυλείων προς τιμήν του ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας αγίου ενδόξου αποστόλου Παύλου. Οι εκδηλώσεις των ΙΗ΄ Παυλείων θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τις 29 Ιουνίου σύμφωνα, με το πρόγραμμα που ακολουθεί:   

 

Το πρόγραμμα των ΙΗ' Παυλείων

Τετάρτη 30 Μαΐου 20.00, Τραγουδώντας την Άλωση
Επετειακή εκδήλωση για την άλωση της Κων/λεως
(Δημοτικό Θέατρο - Νάουσα)

Κυριακή 3 Ιουνίου 11.00, Ευθύνη για το περιβάλλον
Ποδηλατοδρομία και δράσεις για το περιβάλλον με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για το περιβάλλον σε συνεργασία με τους προσκόπους Αλεξάνδρειας
(Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου - Αλεξάνδρεια)

GerasimosMikragiannanitis02.jpg

Το Σάββατο 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η έναρξη των ΙΗ Παυλείων με Ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, αφιερωμένη στον Γέροντα Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη, Yμνογράφο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας με την ευκαιρία συμπληρώσεως 20 ετών από την κοίμησή του.

IHPauleiaEkdhlwshAlwshPolh.jpg

Το βράδυ της 30ης Μαΐου η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διοργάνωσε στη Νάουσα , στο πλαίσιο των ΙΗ Παυλείων, επετειακή εκδήλωση ιστορικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως με τίτλο «Τραγουδώντας την Άλωση». 

IHPauleiaPerivallon.jpg

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος η Αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξανδρείας σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρείας και τους προσκόπους Αλεξανδρείας, οργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στο περιβάλλον. Η εκδήλωση, που ήταν ενταγμένη στα ΙΗ΄ΠΑΎΛΕΙΑ, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας και συμμετείχαν σε αυτήν 150 παιδιά καθώς και αριθμός γονέων. 

IHPauleiaTheologoi.jpg

Στον φιλόξενο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, πραγματοποιήθηκε η 5η κατά σειρά ημερίδα Θεολόγων καθηγητών της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στα πλαίσια των Παυλείων. Το θέμα της ημερίδας: «Βυζαντίου όψεις, η τέχνη και η ιστορία στην εκπαίδευση» προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών. Μια εκδήλωση με ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας των Θεολόγων καθηγητών και δίδει αφορμές για γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις.  Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ο π. Γεώργιος Χρυσοστόμου, πρωτοσύγκελος τα Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, τόνισε πως οι υπεύθυνοι και συμμετέχοντες στην ημερίδα, παρέμειναν πιστοί στην παράδοση των Παυλείων και στη μοναδικότητα της επαφής, γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων που προκύπτουν από αυτή.

IHPresvyteres.jpg

Στα πλαίσια των ΙΗ΄ Παυλείων, πραγματοποιήθηκε, στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νησελίου, η καθιερωμένη ημερίδα πρεσβυτερών, της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Τίτλος της ημερίδας, «Ελευθερίες και Ευθύνες στην ιερατική οικογένεια».

IHPauleiaSolistesNaoussa.jpg

Με μουσική και τραγούδια πλημμύρισε το κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Νάουσας τη Δευτέρα 18 Ιουνίου το βράδυ στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση των ΙΗ΄Παυλείων «Νέοι Σολίστες». 

IHPauleiakavasilieia.jpg

Για 17η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στα Καβάσιλα του Δήμου Αλεξάνδρειας πανηγυρικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των ΙΗ΄Παυλείων, από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο τα «Καβασίλεια».