Κ΄ Παύλεια 2014

AfisaKPauleiwn.jpg

 

 

K.PauleiaArxhVhma.jpg

Με πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα στον ιερό χώρο του Βήματος του αποστόλου Παύλου στη Βέροια ξεκίνησαν τα επετειακά Κ΄Παύλεια.

KPauleiaKalitexnikesEkdhlwseis.jpg

Γοήτευσε ο Γρηγόρης Βαλτινός. Ενθουσίασε η Μαίρη Δούτση. Εκφραστικός όπως πάντα ο Κώστας Πατσιάς. Αποκαλυπτική η Χορωδία του Ωδείου Ναούσης. Μάγεψε το κοινό ο Δημήτρης Παρόλας. Ολοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην παράσταση «Παύλειες μουσικές και ποιητικές ψηφίδες», όπως ήταν και ο τίτλος της εναρκτήριας εκδήλωσης των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των επετειακών Κ΄ ΠΑΥΛΕΙΩΝ, του ιστορικού πλέον θεσμού που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας.

ValsamidhsKPauleia.jpg

Συνεχίστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας την Τετάρτη 4 Ιουνίου οι εκδηλώσειςτων Κ΄ Παυλείων με μία πετυχημένη εκδήλωση που είχε τον τίτλο «Πολιτιστικά» και αφορούσε στην παρουσίαση δύο νέων τόμων από την πετυχημένη σειρά βιβλίων υπό τον τίτλο «Ψηφίδες» του συγγραφέα και Άρχοντα Ιερομνήμονος της ΜΧΕ κ. Εμμανουήλ Βαλσαμίδη.

SyxronesOsiakesMorfesKPauleia.jpg

Μέ εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουνίου το απόγευμα, στό Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο καί στό πλαίσιο των Κ´ Παυλείων, η ημερίδα γιά τόν μακαριστό Γέροντα Γαβριήλ Διονυσιάτη. Την ημερίδα παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Παύλος Σταματάς, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίων Αναργύρων Βεροίας.

KathxhtesKPauleia.jpg

Στο πλαίσιο των Κ΄ Παυλείων το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουνίου διοργανώθηκε στο Ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Εσπερίδα με τίτλο « Αγία Γραφή. Κατήχηση και Πολιτισμός» για τους Κατηχητές (τριες) και τους Κυκλάρχες(ισες) που διακονούν το πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

NeoiSolistesVeroiaKPauleia.jpg

Το Σάββατο 7 Ιουνίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας και στο πλαίσιο των Κ΄ Παυλείων η καθιερωμένη μαθητική επίδειξη «Νέοι Σολίστες» του παραρτήματος Βεροίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

EkklhsiastikhTexnhKPauleia.jpg

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Κ’ Παυλείων Ημερίδα για τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στον ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Διαβατού και είχε ως θέμα: «Η εκκλησιαστική τέχνη στην ποιμαντική της Εκκλησίας».