ΚΒ΄ Παύλεια 2016

KVPAYLEIA2016.jpg

KBPAYLEIA.jpg
Δείε το αναλυτικό πρόγραμμα ΚΒ' Παυλείων:

pavleia-3.jpg

Την Κυριακή 29 Μαϊου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση των ΚΒ΄ Παυλείων, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας, με τίτλο «Στη Μακεδονία του παλιού καιρού» που αφορούσε την λήξη του πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

isixastis-14.jpg

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου στο πλαίσιο των ΚΒ΄Παυλείων διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας εσπερίδα στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας αφιερωμένη στον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή στη σειρά των Σ'υγχρονων μορφών της Εκκλησίας.

EgkainiaP.Mhtropolhs2018-23.jpg

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και με την παρουσία εκπροσώπων των ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών τελέστηκαν την Κυριακή 5 Ιουνίου τα εγκαίνια του παλαιού μητροπολιτικού ιερού Ναού Βεροίας των αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της καταστάσεώς του στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας (1994) κατέβαλε πολλές προσπάθειες για την ωρίμανση της ιδέας, την προώθησή της στις αρμόδιες υπηρεσίες και Υπουργεία, την εκπόνηση των μελετών από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ημαθίας και την υλοποίηση του έργου αυτού.

09SynaxiMonaxon2016-144.jpg

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΚΒ΄ Παυλείων διοργανώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας η ΣΤ΄ Μοναχική Σύναξη (διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια) που φέτος είχε θέμα: «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, μία πορεία στενής και τεθλιμμένης οδού».

03Synedrio1-2016-128-2.jpg

Την Πέμπτη 2η Ιουνίου στο πλαίσιο των ΚΒ΄Παυλείων ξεκίνησαν οι εργασίες του 22ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που φέτος έχει ως θέμα του «Απόστολος Παύλος και Φιλόσοφοι - 2400 χρόνια παό τη γέννηση του Αρτιστοτέλη».

08Agonas2016-112.jpg

Το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» προσκεκλημένο της Ιεράς Μητρόπολής μας, παρουσίασε στο Χώρο Τεχνών στη Βέροια την Πέμπτη 2 Ιουνίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΚΒ΄ Παυλείων και του 22ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση αφιερωμένη στους αγώνες του έθνους για λευτεριά με τον τίτλο «Αγώνας, θυσία, Ύμνος».

03Synedrio1-2016-198.jpg

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 4 Ιουνίου το πρωί οι εργασίες του 22ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΒ΄ Παυλείων, που φέτος είχε ως θέμα: «Απόστολος Παύλος και Φιλόσοφοι – 2400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη» και διεξήχθη από 2 έως 4 Ιουνίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας.