Α΄ Παύλεια 1995

APauleiaVeria 1

 

APauleiaVeria 2

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 1995, πραγματοποιήθηκε στη Βέροια η πανηγυρική έναρξη των «Α΄ Παυλείων» με την παλλαϊκή υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αποστόλου Παύλου που είναι και Ιδρυτής της τοπικής Εκκλησίας. Το τεμάχιο Ιερού Λειψάνου προσέφερε στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας, η Ι. Μητρόπολη Αυστρίας, με τη σεπτή ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και την έγκριση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου.

APauleiaVeria 8

Μέσα στις ποικίλες εκδηλώσεις των «ΠΑΥΛΕΙΩΝ» ιδιαίτερη θέση κατείχαν επιστημονικές συναντήσεις ιστορικού και θεολογικού ενδιαφέροντος. Μία από τις περιοχές της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας με πλούσια ιστορία, η Καμπανία, φιλοξένησε τις εργασίες επιστημονικής Ημερίδας. Η διοργάνωση σημείωσε απόλυτη επιτυχία και όσοι συμμετείχαν αποκόμισαν πλούσια στοιχεία της ιστορίας του τόπου.

APauleiaVeriaXoreutika

Δύο μεγάλες εκδηλώσεις με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Α΄ Παυλείων.

APauleiaVeriaAthlhtika 3

Πολλές και διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις, με μαζική συμμετοχή, κυρίως νέων, πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο των ΠΑΥΛΕΙΩΝ.

APauleiaVeria 10

Από την Τρίτη 20 μέχρι και τις 29 Ιουνίου λειτούργησε στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βεροίας Έκθεση Βυζαντινών Εικόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

APauleiaVeriaXorwdies 3

Τρείς Συναυλίες Χορωδιών δόθηκαν συνολικά σε διαφορετικές πόλεις, μέσα στο πλαίσιο των Παυλείων.

APauleiaVeriaSynedrio

Στις 27 και 28 Ιουνίου, στα πλαίσια των Παυλείων, διοργανώθηκε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βεροίας, διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Απόστολος Παύλος και Βέροια».