Επίσκεψη του Μητροπολίτου Βεροίας στο Νικολάεφ (Ουκρανία) για την εορτή μετακομιδής του λειψάνου του Αγίου Νικολάου. Λαμπρό συλλείτουργο με τον Μητροπολίτη Κιέβου. (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Nikolaev2017 100 2

Nikolaev2017 100 2 

Την Δευτέρα 22 Μαΐου, εορτή της μετακομιδής του λειψάνου του Αγίου Νικολάου (σύμφωνα με το ημερολόγιο της ρωσικής Εκκλησίας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Νικολάεφ (πλησίον της Οδησσού) κατόπιν προσκλήσεως του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Πιτιρίμ για να λάβει μέρος στις εορταστικές λατρευτικές εκδηλώσεις του πανηγυρίζοντος Καθεδρικού ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος ενώ έλαβαν μέρος συνολικά δέκα αρχιερείς.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε λιτανεία της ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου και των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου που μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, κατόπιν σχετικής παρακλήσεως του Μητροπολίτου Νικολάεφ κ. Πιτιρίμ.

 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ