Διαδικτυακή σύναξη κατηχητών και κυκλαρχών με θέμα: «1821 -2021: Μηνύματα και προκλήσεις για τη νεότητα». (ΦΩΤΟ)

KathxhtesVerias1821 2021

KathxhtesVerias1821 2021

Το Σάββατο 27 Μαρτίου το απόγευμα το Γραφείο Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας πραγματοποίησε «Σύναξη Κατηχητών και Κυκλαρχών» με θέμα: «1821 -2021: Μηνύματα και προκλήσεις για τη νεότητα» με το πρόσφορο μέσο του διαδικτύου, καθώς καθίσταται αδύνατη η προσωπική επικοινωνία.

 

Παρά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, εμπνευστής αυτής της προσπάθειας, επιθυμεί να διατηρηθεί ζωντανή η επικοινωνία με τους συνεργάτες της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Στην αρχή ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα: «Μηνύματα για τη νεότητα μέσα από τους αγώνες για την ελευθερία», ενώ στη συνέχεια ο κ. Νικόλαος Χατζηϊωάννου, εκπαιδευτικός και αγιογράφος ανέπτυξε το θέμα: «Διδάσκοντας την ιστορία στα παιδιά». Μετά από τις δύο εισηγήσεις οι κατηχητές εξέφρασαν ερωτήσεις και προβληματισμούς αλλά και προτάσεις για δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

 

Τέλος τον λόγο έλαβε και πάλι ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και όσους κοπίασαν για αυτή την πρώτη διαδικτυακή «Σύναξη Κατηχητών και Κυκλαρχών» και ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να μας απαλλάξει σύντομα από τον μεγάλο πειρασμό.