Αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη, η Ι. Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, μεταφέρθηκε στο αντιτορπιλικό πλοίο «Βέλος». Ακολουθία του Μύρου του Αγίου Δημητρίου. (ΦΩΤΟ)

PanagiaSoumelaVelos2019 4

PanagiaSoumelaVelos2019 4

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το απόγευμα αναχώρησε από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία μεταφέρθηκε για 20 ημέρες για να συμπανηγυρίσει με τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο.

 

Λίγο πριν την αναχώρηση τελέστηκε δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ενώ ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνός Πέτικας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την μεταφορά του Ιερού Εικονίσματος. 

 

Με την σειρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο αλλά και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού για την φιλοξενία και αναφέρθηκε στην μεταφορά του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας Σουμελά στην Θεσσαλονίκη προ τριαντακονταετίας, όταν ο ίδιος ήταν Προϊστάμενος του Ιερού Ναού.

 

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μετέφερε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο «Βέλος» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου την υποδέχθηκαν και την προσκύνησαν ο Αρχιπλοίαρχος και το πλήρωμα και έπειτα η Ιερά Εικόνα επέστρεψε στο θρονί της, στο όρος Βέρμιο.

 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου έλαβε μέρος στην Ακολουθία του Μύρου του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

PanagiaSoumelaVelos2019 5