Την Τετάρτη 10 Ιουλίου η εορτή της Παναγίας Τριχερούσης και η 30η επέτειος από την ενθρόνιση του Ποιμενάρχου μας!

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ανακοινώνει ότι κατά το διήμερο 9 και 10 Ιουλίου εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας την εορτή της συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τριχερούσης.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσης μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους τον Ιούνιο του 2017 και έκτοτε παραμένει μόνιμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, όπου τίθεται σε προσκύνηση μαζί με το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Θαυματουργού Αγίου και ευλογεί τους ευλαβείς προσκυνητές.

Ιδιαίτερη ευλογία αποτελεί το γεγονός ότι ο εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσης συμπίπτει με την 30η επέτειο από την ενθρόνιση του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος από την 10η Ιουλίου 1994, ημέρα της ενθρονίσεως του στην Ιερά μας Μητρόπολη, μέχρι και σήμερα διαποιμαίνει θεοφιλώς και θεαρέστως τον ευσεβή λαό του Θεού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 7:00 μ.μ.

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Παναγίας Τριχερούσης και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Τετάρτη 10 Ιουλίου 7:00 π.μ.

Όρθρος και Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας www.imverias.gr, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Παύλειος Λόγος 90.2 FM».

Email: agios.loukas@imverias2.gr

Τηλ. επικοινωνίας: 2331027599 – 6975725113 (π. Ιωσήφ)

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ