Οι Πόντιοι τίμησαν τους προγόνους, πλάι στη Μάνα τους. (ΦΩΤΟ)

Με συγκίνηση τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής, 14ης Μαΐου, η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στις φιλόξενες πλαγιές του όρους Βερμίου, όπου είναι ενθρονισμένη η Μάνα του Πόντου, η Προστάτιδα των προσφύγων και των ξεριζωμένων, η Παναγία η Σουμελιώτισσα.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και συμμετείχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος, ο οποίος διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Μεξικού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας παρουσία του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως, Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτού Ημαθίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και εκπροσώπων ποντιακών σωματείων.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Υψηλάντη που βρίσκεται πλησίον του Iερού Ναού.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ