Μηνιαία Ιερατική Σύναξη στη Βέροια. (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το πρωί στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια (πλησίον του Βήματος του Αποστόλου Παύλου) πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Στην αρχή της συνάξεως ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας καλωσόρισε τους Ιερείς και τους ενημέρωσε για θέματα υπηρεσιακής φύσεως.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Αντιγονιδών, ο οποίος αναφέρθηκε στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά μας Μητρόπολη.

Ακόμη τον λόγο έλαβε ο Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής, Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας, ο οποίος ανέγνωσε τα πορίσματα του Αντιαιρετικού Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το Φθινόπωρο στον Πύργο της Ηλείας.

Έπειτα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, αναφέρθηκε στην έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και προέτρεψε τους Ιερείς να εργαστούν με περισσότερο ζήλο και αφοσίωση, ενώ έκανε εκτενή αναφορά, εμφανώς συγκινημένος, στην πρόσφατη αγιοκατάταξη του πνευματικού του πατρός, Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου – Μικραγιαννανίτου.

Τέλος τον λόγο έλαβε ο Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας, ο οποίος ανέφερε την προσωπική του εμπειρία από την συμμετοχή του στην Προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως μας στους Αγίους Τόπους που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ