Με λαμπρότητα τα Μεθέορτα της Θεομητορικής Εορτής στο ορεινό Σέλι

Το πρωί της Τετάρτης, 16ης Αυγούστου, στο χωριό των Βλάχων, στο ορεινό Σέλι, τελέστηκε όπως κάθε χρόνο, Μεθεόρτιο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνας, ο οποίος χοροστάτησε στον όρθρο και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλησαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου παρουσία τοπικών πολιτικών αρχών και ευλαβών προσκυνητών, ενώ την εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκε ο προϊστάμενος της ενορίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας και προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Αντωνίου Βεροίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Αγίους Αρχιερείς, οι οποίοι λάμπρυναν με την παρουσία τους αυτές τις ημέρες τις Θεομητορικές Πανηγύρεις στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αλεξανδρείας και τέλος στο όμορφο Σέλι.

Τέλος τον λόγο έλαβε ο προϊστάμενος της ενορίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, που έλκει την καταγωγή του από το Σέλι και ευχαρίστησε με λόγους εγκάρδιους τους Αγίους Αρχιερείς, ενώ αναφέρθηκε στην καθιέρωση της ετήσιας εορτής των Βλάχων ηρωίδων γυναικών.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ