Β’ Περίοδος Φιλοξενίας Δοβρά: «Σε χωρίσανε στα δύο, διώξαν ό,τι ελληνικό»! (ΦΩΤΟ) 

Το βράδυ της Τρίτης, 9ης Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων επισκέφτηκε τα κορίτσια του Δημοτικού που φιλοξενούνται στη Β’ περίοδο του προγράμματος «Φιλοξενία Δοβρά 2024» που πραγματοποιεί για ακόμη μία χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στη φιλόξενη Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας για παιδιά και νέους.

Στη δεύτερη περίοδο πνευματικός υπεύθυνος είναι ο Αρχιμ. Πρόδρομος Γκιρτζαλιώτης, υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων, Βαπτίσεων και Διαζυγίων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και αρχηγός η κατηχήτρια και εκπαιδευτικός κ. Ευθυμία Χατζηκυριακίδου.

Τα παιδιά παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικά και τραγούδια αφιερωμένα στη Μεγαλόνησο Κύπρο με αφορμή τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή, καθώς φέτος η «Φιλοξενία Δοβρά 2024» είναι αφιερωμένη στην Κύπρο και φέρει ως τίτλο της: «Χαίρε Κύπρος αδούλωτη».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων ευλόγησε την τράπεζα και συνεχάρη τα παιδιά για τα όμορφα τραγούδια και το σύντομο θεατρικό που παρουσίασαν τονίζοντας ότι η Κύπρος με αυτοθυσία κράτησε την ελληνική ψυχή.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υπεύθυνο της «Φιλοξενίας Δοβρά 2024» Αρχιμ. Εφραίμ Παπαμανώλη και προς όσους κοπίασαν για την άρτια διοργάνωση και προετοιμασία των εγκαταστάσεων, καθώς και προς τον πνευματικό υπεύθυνο της Β΄ Περιόδου Αρχιμ. Πρόδρομο Γκιρτζλιώτη, την αρχηγό κ. Ευθυμία Χατζηκυριακίδου και όλα τα στελέχη και τις ομαδάρχισες που συμμετέχουν στη δεύτερη περίοδο.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ