Βοήθησε και εσύ στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά του Ιατρού!

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού βρίσκεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας και είναι ο πρώτος μεγάλος Ναός που εγείρεται προς τιμήν του νεοφανούς Αγίου στην Ελλάδα.

Η προσφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά από τον Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως κ. Λάζαρο στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής και η έντονη παρουσία του Αγίου μέσα από τα πολλά θαύματα και τις θαυμαστές επισκέψεις του κατέστησαν την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά προσκυνηματικό προορισμό ιδιαίτερα συνδεδεμένο με τον νεοφανή Θαυματουργό Άγιο.

Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε σε ειδική τελετή από τον διάδοχο του Αγίου, Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λάζαρο, τον Ιούνιο του 2006. Έκτοτε οι εργασίες συνεχίζονται, αλλά οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες καθυστερούν την αποπεράτωση του Ιερού Ναού. Για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες της Μονής και των προσκυνητών έχει διαμορφωθεί στον κάτω χώρο Ιερός Ναός, όπου φυλάσσεται το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά και τελούνται κάθε Σάββατο πρωί Θεία Λειτουργία και κάθε Τρίτη απόγευμα Αρχιερατικός Εσπερινός και παράκληση.

Η προσκύνηση των ιερών λειψάνων του Αγίου, η επίκληση του ονόματος του αλλά και η ξαφνική του εμφάνιση στη ζωή ακόμη και ανθρώπων που δεν τον γνωρίζουν, έχουν οδηγήσει πολλούς ασθενείς στη θεραπεία, πολλούς ετοιμοθάνατους στη ζωή, πολλούς θλιμμένους στη χαρά, πολλούς απελπισμένους στην ελπίδα. Τα θαύματα του Αγίου μεγάλα και αναρίθμητα. Μέσα από αυτά τα θαύματα ο πιστός λαός τον γνώρισε, τον αγάπησε, τον έβαλε στη ζωή του και αποφάσισε να ανεγείρει ναό προς τιμή του.

Αυτός ο ναός είναι το νέο σπίτι του Αγίου, είναι ο τόπος που κατοικεί και σωματικά, με την παρουσία του ιερού του λείψανου και πνευματικά ο Άγιος. Αυτός ο ναός είναι μια νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ που οδηγεί πολλούς ασθενείς στη θεραπεία, που κάθε πέτρα του καταμαρτυρεί τα θαύματα του Αγίου, που δείχνει πως η απόσταση από το θαύμα δεν είναι τόσο μεγάλη τελικά. Αυτός ο ναός χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας για να ολοκληρωθεί.

Όποιος συμβάλλει στην ολοκλήρωση της κατασκευής ενός ναού, γίνεται κτήτορας και πάντα, για όσο στέκεται αυτός ο ναός μνημονεύεται στις καθημερινές ακολουθίες που τελούνται στο ναό. Όσο υπάρχει αυτός ο ναός οι ιερείς θα προσεύχονται για τους κτήτορες και τους συγγενείς τους, ώστε στους μεν ζωντανούς να χαρίζει ο Κύριος μας υγεία στους δε κεκοιμημένους να χαρίζει ανάπαυση στην ψυχή τους.

Γίνε κι εσύ κτήτορας!

Βοήθησε στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού! 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR64 0172 2430 0052 4303 3886 401

BIC: PIRΒGRAA

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: Ιερά Μητρόπολις Βεροίας και Ναούσης – Ερανική επιτροπή Αγίου Λουκά

✏️ Στείλτε το αποδεικτικό της κατάθεσης και τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο email του Ιερού Ναού για να σας αποστείλουμε μία μικρή ευλογία από τον Άγιο Λουκά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6970952120 (π. Αντώνιος) – 6978122924 (π. Παντελεήμων)

Email: agios.loukas@imverias2.gr

Διεύθυνση: Ι. Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας, Τ.Θ.241, Τ.Κ. 59100